13 نوع پرتقال که باید درباره آنها بدانید
وقتی هوس یک میان وعده مرکباتی دارید، ساده ترین چیزی که می توانید به آن دست پیدا کنید یک پرتقال تازه است. فرقی نمیکند لقمهای شیرین و آبدار بخواهید یا طعمی ترش، یک پرتقال برای همه وجود دارد. و بهترین بخش در مورد این خانواده میوه های پر جنب و جوش این است که همه آنها در بسته بندی قابل حمل خود عرضه می شوند!
وقتی وارد راهروی تولید میشوید، ممکن است فوراً متوجه انواع مختلف پرتقالهای موجود نشوید، زیرا همه آنها شبیه پرتقال هستند. اگرچه بسیاری از پرتقال ها شبیه به هم هستند، اما تفاوت ها در طعم، آبدار بودن، اندازه و حتی فصلی که در دسترس هستند ظاهر می شود.
بنابراین، قبل از اینکه پرتقال را به لیست مواد غذایی بعدی خود اضافه کنید، مطمئن شوید که از گزینه های مختلف پرتقالی که در دسترس شما هستند و چه چیزی هر کدام را بسیار خاص می کند، می دانید. برای تبدیل شدن به یک متخصص پرتقال، در اینجا همه چیزهایی است که باید در مورد انواع مرکبات محبوب بدانید.
نحوه انتخاب و نگهداری پرتقال
پرتقال و سبدمیوه در تمام طول سال در خواربار فروشی ها موجود است، اما تنوع انواع پرتقال که پیدا می کنید اغلب به فصل آن بستگی دارد. فصل مرکبات از نوامبر شروع می شود و تا ژوئن ادامه دارد. در حالی که بیشتر پرتقال ها پرتقال های زمستانی هستند، یک نوع پرتقال وجود دارد که در ماه های تابستان در فصل است.
هنگام انتخاب پرتقال، به دنبال میوهای باشید که نسبت به اندازهاش سنگین باشد، بدون لکههای نرم، تغییر رنگ یا کبودی روی پوست. برای طراوت بهینه، پرتقال های خود را در کشوی ترد یخچال نگهداری کنید تا حدود یک ماه ماندگاری داشته باشند. پرتقال اگر روی پیشخوان بماند ماندگاری زیادی ندارد، بنابراین در دمای اتاق فقط حدود یک هفته تازه می ماند.
پرتقال اعلا
پرتقال ناف رایج ترین نوع پرتقالی است که مصرف کنندگان می خورند. آنها با سوراخ کوچک بالای میوه که شبیه ناف است قابل تشخیص هستند.
این پرتقال ها شیرین و بدون هسته هستند و همین باعث می شود که پرتقال میان وعده ای مناسب برای خوردن بی اندازه باشد. همچنین، اگر آب پرتقال تازه دوست دارید، می توانید از پرتقال ناف برای تهیه آب میوه تازه استفاده کنید، اما چون آب آن کاملاً شیرین است، تخمیر می شود و اگر سریع مصرف نشود، خراب می شود.
فصل پرتقال ناف از نوامبر تا ژوئن است و فصل اوج آن در ژانویه و فوریه است.
پرتقال ماندارین
پرتقال ماندارین کوچکترین نوع پرتقال است. آنها دارای پوست نرمی هستند که به راحتی پوست آن جدا می شود و تقریباً بدون دانه هستند – هر دوی این عوامل به این معنی است که نارنگی یک میان وعده محبوب است. ماندارین ها نیز پرتقالی هستند که در قوطی بسته بندی شده قیمت سبد میوه مناسب در شربت پیدا می کنید.
پرتقال ماندارین از ژانویه تا می در فصل است، اما انواع خاصی از ماندارین وجود دارد که در زمانهای مختلف فصل دارند. رایج ترین نارنگی ها عبارتند از: کلمانتین، ساتسوما، نارنگی و تانگلو.
تنگلو
Tangelos ترکیبی ترکیبی بین نارنگی و پوملو است. آنها با شکل زنگوله و نوک پستانشان که از بالای میوه بیرون می زند، متمایز می شوند. تنگلوها از ریشه نارنگی خود بسیار شیرین هستند، اما ترشی پوملو مانند نیز به آنها ارائه می دهند.
این میوه بسیار آبدار است که آن را به انتخاب خوبی برای یک لیوان آب میوه تازه تبدیل می کند. بسیاری از مردم به هر حال فقط به آبگیری تانگلو میپردازند، زیرا پوست آنها بسیار سفت است و کندن پوست آنها دشوار است، بنابراین معمولاً اولین انتخاب برای میان وعده پرتقال نیستند.
پرتقال خونی
از بیرون، یک پرتقال خونی ممکن است شبیه هر پرتقال قدیمی باشد، اما به محض اینکه یکی از این زیبایی ها را برش دهید، می توانید تفاوت را ببینید. پرتقال خونی دارای گوشت زرشکی عمیق و طعمی پیچیده است. از نظر طعم مشابه پرتقال ناف شیرین است، اما با طعمی از طعم ترش و گل نیز همراه است. فصل پرتقال خونی از اکتبر تا مه است، اما در فوریه و اوایل مارس به اوج خود می رسد.
نارنجی سویا
پرتقال سویا، که به آن پرتقال تلخ یا پرتقال ترش نیز گفته می شود، به خاطر ترشی و تلخی خود شناخته شده است – درست است؟ به همین دلیل، گوشت آنها تقریبا هرگز خام خورده نمی شود. در عوض، پرتقال سویا، و به طور خاص پوست آن، اغلب برای تهیه مارمالاد و ماریناد استفاده می شود. اگر به دنبال این پرتقال ها هستید، باید سریع عمل کنید زیرا فقط از دسامبر تا اوایل فوریه در فصل هستند که باید چاقوی میوه خوری مناسب برای آن استفاده کنیم.
نارنجی والنسیا
پرتقال والنسیا رایج ترین پرتقالی است که برای تهیه آب پرتقال استفاده می شود. آنها از بیرون بیضی شکل و طلایی هستند، با نسبت طعم متعادل شیرین به ترش و گوشت آبدار در داخل.
پرتقال والنسیا حاوی مقدار کمی لیمونین است که یک ترکیب طبیعی است که در پرتقال یافت می شود و می تواند باعث تلخ شدن آب میوه هنگام قرار گرفتن در معرض هوا شود. به همین دلیل از پرتقال والنسیا برای تهیه آب پرتقال تازه استفاده می شود که حتی پس از قرار گرفتن در معرض هوا نیز شیرین باقی می ماند.
علاوه بر این، پرتقال والنسیا تنها پرتقالی است که فصل تابستان اوج دارد. آنها در فصل هستند و از مارس تا سپتامبر در دسترس هستند، اما بهترین زمان برای خرید پرتقال والنسیا از آوریل تا ژوئن است.
نارنجی یافا
پرتقال یافا زمانی یکی از پرطرفدارترین پرتقالها بود به همین علت درآمد میوه خشک زیاد است، اما از آن زمان به بعد از بین رفت. هنوز هم می توانید پرتقال شیرین و تقریباً بدون دانه را در ایالات متحده پیدا کنید، اما به اندازه پرتقال ناف یا پرتقال والنسیا رایج نیست.
اگر تعدادی از این پرتقال ها را دیدید، به خاطر داشته باشید که خرید آنها بین نوامبر و مارس که در فصل اوج خود هستند، ایده آل است.
کارا کارا پرتقال
پرتقال کارا کارا که اغلب به آن پرتقال ناف گوشت قرمز میگویند، دقیقاً این است: نوعی پرتقال ناف شیرین با گوشت صورتی یا قرمز. پرتقال کارا کارا را می توان به دلیل رنگی که دارد به راحتی با پرتقال خونی اشتباه گرفت، اما پرتقال کارا کارا طعم متفاوتی دارد. این پرتقال ها اسیدیته کمی دارند و بسیار شیرین با کمی ترش هستند. پرتقال کارا کارا در فصل دسامبر تا آوریل است.
لیما نارنجی
پرتقال لیما و عناب تازه که به آن پرتقال شیرین یا پرتقال بدون اسید نیز گفته می شود، به خاطر اسیدیته کم و طعم بسیار شیرین خود شناخته شده است. از آنجایی که این پرتقال ها دارای حداقل اسیدیته هستند، تقریباً هیچ ترشی ندارند. با این حال، سطوح پایین اسید نیز به این معنی است که آنها ماندگاری کوتاه تری دارند زیرا اسید موجود در مرکبات به عنوان یک نگهدارنده عمل می کند. خوشبختانه، پرتقال لیما فصل بسیار طولانی دارد – از اواخر زمستان تا اوایل بهار – بنابراین می توانید به ذخیره سازی ادامه دهید.
پرتقال ترنج
گوشت پرتقال ترنج به دلیل طعم تلخ و ترش تقریباً هرگز خام مصرف نمی شود. درعوض، پوست پرتقال است که مورد توجه ترین قسمت میوه است. پوست زرد مایل به سبز یک عنصر کلیدی در تهیه چای ارل گری و همچنین سایر شربت ها، قندها، کوکتل ها و وینگرت ها است. فصل پرتقال ترنج از نوامبر تا ژانویه است.